Arganolja
Hudvård, Naturliga produkter

Arganolja – Användningsområden

Användningsområden för arganolja?

Arganolja borde vara en självklarhet i din naturliga skönhetsrutin. Nedan följer några tips för hur man använder arganolja för hår, ansikte och kropp.

Positiva egenskaper hos arganolja

  • Naturligt rik på vitaminer och antioxidanter:
  • Naturliga Antioxidanter (Tokoferoler)
  • Omega-6 Fettsyror, Linolsyra och Oljesyra
  • Melatonin och växtsteroler
  • Vitamin A, C och E

12 användningsområden för arganolja

Hårväxt

Vid applicering på hår och hårbotten främjar arganolja naturligt snabbare hårväxt. Fenolerna i oljan hjälper till att stärka hårsäckarna medan antioxidanterna främjar cellproduktion, vilket stimuleraren naturligt hälsosam hårväxt. Regelbunden applicering i hårbotten ger längre och tjockare hår. Glöm inte att behandla dina ögonfransar och ögonbryn med

Bli av med mjäll

Arganolja innehåller många helande egenskaper, inklusive essentiella fettsyror och vitaminer, som återfuktar huden vilket minskar torrhet och klåda. Blanda i några droppar av en antibakteriell eterisk olja och applicera direkt på hårbotten för en naturlig mjäll behandling..

Silkeslent hår

Arganolja används ofta som ledighet vid hårbehandling och balsam. Det hjälper till att reda ut håret, lägga glans och skapa en silkeslen konsistens. Applicera några droppar på handdukstorkat hår och borsta för att fördela jämnt för en naturlig hårbehandling.

Behåll din naturliga hårfärg.

En unik fördel med arganolja är dess förmåga att hjälpa till att behålla hårets naturliga färg. Arganoljan motverkar missfärgning av håret som kan orsakas av miljöfaktorer och åldrande. Applicera några droppar i ditt hår dagligen för att bevara din naturliga färg och minska blekning.

Anti-åldringseffekter.

Arganolja är en naturlig anti-aging olja, Oljan återfuktar och ger näring åt huden för att vilket eliminerar linjer och rynkor och hjälper till att få en fast hud struktur. Kontinuerlig användning motverkar även mörka fläckar och hyperpigmentering. Använd ren arganolja dagligen på egen eller komplettera din vanliga fuktighetskräm för en strålande ungdomlig hy.

Ögonbehandling

Använd arganolja runt ögonen för minska inflammationer och påsar under ögonen
Applicera bara några droppar på övre och nedre ögonlocken och massera försiktigt i en cirkelrörelse.

Läppbalsam

Eftersom arganolja är rikt på vitaminerna A och E fungerar oljan som en naturlig fuktkräm och balsam för läpparna. Om dina läppar är nariga eller flagnande, kan arganoljan återfukta för friska och mjuka läppar. Applicera på dina läppar över natten för en fantastisk läppbehandling.

Skonsam rakning

Arganolja kan användas som rakolja och rakbalsam. Tillsätt oljan på huden innan du rakar dig. Detta hjälper till att  mjuka upp håret, vilket gör rakningen lättare och skonsammare. Efter rakning fungerar oljan som ett rakbalsam och hjälper till att reparera eventuella småsår och slätar ut huden.

Akne behandling

Som aknebehandling är arganolja en icke-komedogen olja som hjälper till att balansera och neutralisera oljeproduktionsnivåerna utan att täppa till porerna. Applicera topiskt och tillsätt ett par droppar antibakteriella eteriska oljor för ytterligare aknebekämpningsfördelar.

Behandling av torr hud

Eftersom arganoljan är rik på  E-vitamin, oljesyra och linolsyra fungerar den son en utmärkt fuktkräm som återfuktar torr hud på djupet. Till skillnad från kemiska lotioner läker argan torr hud inifrån och vilket undviker flammig hud och ger jämn hälsosam hud.

Behandling av ärrbildning

Arganolja är rik på antioxidant egenskaper som kan förhindra ärrbildning genom att generera nya celler och förhindra ansammling av fria radikaler. Det kan också bidra till att bleka befintliga ärr och hyperpigmentering. Använd dagligen för bästa resultat.

Arganolja som nagel- och nagelbandsolja

Uttorkning är den främsta orsaken till svaga/sköra naglar och torra nagelband. Eftersom olja från Argan är en utmärkt fuktighetskräm bidrar den till att stärka dina naglar, mjuka dina naglar och till att uppmuntra hälsosam nageltillväxt  Argan kommer att göra underverk för den övergripande hälsan och utseendet på dina naglar.

Behandling av känslig hy

Arganolja hjälper naturligt att lindra eksem, dermatit, Psoriasis och Rosacea hudförh.Vitamin E och de naturliga antiinflammatoriska egenskaper hjälper till att lugna huden, minska inflammation och hjälpa huden att snabbt reparera sig själv. Applicera på drabbade områden dagligen för bästa resultat.

Mer info om Argan på Wikipedia

Du kanske också gillar…