Koreans-hudvård
Hudvård, k-beauty, Trender

Koreansk solkräm: Vilka är fördelarna?

Koreansk solkräm är ett populärt val för personer som vill skydda sin hud från skadliga UV-strålar. De koreanska solskydden har högre SPF-värden och ger ett bättre skydd mot solens skadliga UVA- och UVB-strålar. Men har koreansk solkräm några fördelar som andra produkter inte har? I det här inlägget går vi igenom några av fördelarna med koreansk solkräm och vad som skiljer den från andra solkrämer på marknaden. En av grunderna i K-Beauty är att skydda huden från skadlig solstrålning. Enligt k-beautytrenden ska man alltid använda solskyddsmedel när man vistas utomhus under en längre tid för att skydda huden från skadliga UVA/UVB-strålar. Koreanska solskyddsmedel är kända för att ha högre SPF-värden och bättre skydd mot solens skadliga UVA/UVB-strålar jämfört med andra produkter på marknaden.

Skilander mellan koreanska solkrämer och västerländska

Högre SPF-värden

Skillnaden mellan solskyddsmedel med högre SPF-värde är hur många filtrerande ämnen de har. Koreanska solskyddsmedel är kända för att ha en bättre formula som filtrerar bort fler skadliga UV-strålar

Lättviktig, icke-fetande konsistens

Koreanska solskyddsmedel är kända för att ha en lätt, icke-fet konsistens som är perfekt för personer som inte vill ha en obehaglig känsla på huden.

Längre och mer hållbart skydd

Jämfört med andra produkter sägs koreansk solkräm ge ett längre varaktigt skydd eftersom den inte försvinner lika snabbt när du svettas eller badar

Mer återfuktande än andra produkter

Koreanska solskyddsmedel anses vara mer återfuktande än andra produkter på marknaden eftersom de innehåller aloe vera och hyaluronsyra.

Minskar risken för hudirritation eller hudutslag

Koreanska solskyddsmedel innehåller milda och naturliga ingredienser som aloe vera och sheasmör. Detta minskar risken för hudirritation eller utslag när du använder solskydd.

Några av våra favorit koreanska solkrämsprodukter

Dr.G Green Mild Up Sun SPF 50+

Koreansk solkräm

Ett säkert, allergivänligt solskydd som skyddar känslig och skör hud från UV-skador. Den icke-klibbiga kompositionen går smidigt på utan att lämna en vit hinna. Pycnogenol, som kommer från tall, hjälper till att skydda huden mot yttre faror som damm och rök genom att samarbeta med glykophorin och pantenol.

COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+

Koreansk solkräm

Denna härliga solkräm skyddar inte bara huden från UVA- och UVB-strålar, tack vare sin höga koncentration av aloe vera, utan den återfuktar också huden och förbättrar fuktbarriären. Aloe Soothing Sun Cream SPF 50 PA++ är lätt i konsistensen och absorberas snabbt av huden, vilket gör att den känns slät, mjuk oc håterfuktad.

Acwell UV Cut SPF 50+ Natural Sun CushionSPF50+

Koreansk solkräm

Acwell UV Cut SPF 50+ Natural Sun Cushion är en mineralbaserad solskyddsfaktor med naturliga ingredienser. Den är också formulerad för att koreaner ska vara mer medvetna om UVA-skydd, utöver den redan höga nivån av UVB-täckning som koreanska solskyddsmedel brukar ha.

Innisfree Daily UV Defense Sunscreen SPF 36/ PA+++

Koreansk solkräm

Innisfree Daily UV Defense Sunscreen SPF 36/PA är ett lätt solskydd som har testats dermatologiskt för att vara säkert för dig med känslig hud. Den använder naturliga ingredienser som extrakt av grönt te och aloe vera för att återfukta huden och lämnar den silkeslen utan att den klibbar eller lämnar vita rester.

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *